Tegelane Iguassu rahvuspargis

Tegelane Iguassu rahvuspargis

Wednesday, February 18, 2015

Praktilist infot Rio de Janeirost ehk mida ma oleksin tahtnud enne sinna jõudmist teada

Getter kirjutab:

Kus ööbida?

Kindlasti Ipanemal või Copacabanal. Rand on siis jalutuskäigu kaugusel, erinevaid söögi- ja peokohti ning shopinguvõimalusi on jalaga segada ning enamus turistidele mõeldud atraktsioone on kas sealkandis või väljuvad tuurid sealt. Teise peamise ööbimiskohana välja toodud Lapa/Santa Teresa on küll väärt ühepäevast külastamist, aga pikemalt pole seal midagi näha ega teha.

Kus süüa?

Igas linnaosas on iga nurga peal mahlabaarid, kust saab kolme euro eest pooleliitrise värske mahla ja laia valikut saiakesi-võileibu-burgereid. Ma hakkan oma igapäevaseid passionimahla ja acai'd väga igatsema! Suuremaks söömiseks tasub üles otsida Belmonte nimeline toidukoht, mida on ka igas linnaosas vähemalt üks. See on lihtne koht, kuhu võib suududa sisuliselt ka bikiinides ja toidud olid alati super. Kenamatest restoranidest on kõige suurem valik Ipanemal. Käisime Zaza Bistro Tropical ja Bazzar nimelistes kohtades ja nii teenindus kui toit olid fantast. Legendaarsetest kohtadest tasub muidugi läbi astuda Garota de Ipanema'st, kust on pärit ilmselt igaühele tuttav laul Girl from Ipanema. Seal pidavat hea liha olema, ise ei jõudnud proovida. Enamus toitusid on menüüdes automaatselt vähemalt kahele mõeldud ehk portsjonid on hiiglaslikud.

Kus juua?

Kui Sulle meeldib rannariietes minna paarile odavale dringile ja muidu laid back atmosfäär, siis neid kohti on Lapas, Copacabanal ja Ipanemal iga nurga peal ning Copacabanal näiteks ka pikki ilusat rannaäärt palju. Ohtlik ei tundunud seal ka öösel sugugi mitte. Kõige odavamates tänavakioskites maksab caipirinha 1.5€ ja maitseb sama hästi või pareminigi kui mõnes kallimas baaris.


High end baare ei ole nii lihtne leida. Peale põhjalikku taustauuringut naudime õhtut Fasano hotelli baaris Londra ning teiseks populaarseimaks high end baariks peaks olema Copacabana Palace'i baar. Nende külastamiseks dress to impress ja arvesta, et kokteili hinnad on samuti high end ehk umbes 12€. Sky bar'idest soovitatakse meile Pestana hotelli katuseterrassi, aga sinna me ise kahjuks ei jõua. Ilusa merevaatega baare on Copacabanal veel mitmetes hotellides, aga tundub, et neis üldiselt päris peoks ei lähe.

Kus shopata?

Who knew, et Oskar Metsavaht'i bränd Osklen on Brasiilias nii populaarne ja nii äge? Mu uus lemmik! Lisaks nende butiikidele leiab Ipanemalt veel palju teisi, aga me ise ei jõudnud teistes väga põhjalikult ringi vaadata, Osklen võitis meie südamed ja kogu shopinguaja. Lisaks on sealkandis (ja ka mujal linnaosades) mitmed suured kaubanduskeskused, kust peaks leidma poode üsna igale maitsele ja hinnaklassile.

Külastatud turismiatraktsioonid



Suhkrumägi - täiuslik päikeseloojanguks, minu parim turistielamus Rios

Arpoador Ipanema ja Copacabana vahel - teine suurepärane koht päikeseloojangu nautimiseks

Ipanema ja Copacabana rannad - meile meeldis Ipanema rohkem, kuid väga suurt vahet ei ole. Meie sealoleku ajal olid lained rannas kahe kuni nelja meetri kõrgused, mis kohalikke tundus ainult rõõmustavat, aga meie vette minna ei julgenud. Rannatoolid on tasuta ja juua-süüa võib väga mugavalt ringi käivate "tšebureki-meeste" käest osta.

Selaroni trepp - selle ja kesklinna ilusate majade, nagu Theatro Municipal, nägemiseks tasuks üks päevane tripp Lapasse ette võtta küll. Metroo sõidab sinna randadest keskmiselt 15 minutit. Trepi all valmistatakse käsitööna võtmetest meeneid, meie meelest üliäge idee ja teostus ja väga toredad kolumblastest tegijad!

Kui teil vähegi aega on, võtke paar päeva ja sõitke Iguazu juga vaatama. See on seda absoluutselt väärt. 

-

Kristuse kuju - iseenesest läheks kah, aga ainult hommikul esimese transpordiga kui see meeletu turistimass pole ehk veel kohale jõudnud. Me käisime lõunasel ajal ja võimatu oli selles massis isegi liikuda, rääkimata selle kogemuse nautimisest.


Santa Teresa - väike linnaosa täis paduhipisid ja wannabe paduhipisid. Ei jätnud erilist muljet ega ei tundunud sama ohutu kui mujal.

Transport linnas:


Bussiliine on palju ja busse piisavalt tihedalt, et nendega mugavalt ringi liikuda. Õhtusel ajal ei tundunud see ka ohtlik, ehk ainult päris öösel. Metroo viib Ipanemalt Copacabanale ja sealt Lapasse, aga väiksemaid otsi on mugavam teha bussidega, kuna nendel on oluliselt sagedamini peatusi. Metroo aga jälle liigub oluliselt kiiremini nii et pikemateks sõitudeks on jälle see parem. Pilet maksab ühtviisi veidi üle euro. Taksot on lihtsam tänavalt püüda kui tellida ja lühemad otsad ei lähe kalliks. Isegi kui sõitsime Ipanemalt Lapasse ehk sisuliselt läbi terve linna, siis läks takso meile ilma ummikuteta ajal maksma 15€. 

No comments:

Post a Comment