Tegelane Iguassu rahvuspargis

Tegelane Iguassu rahvuspargis

Saturday, February 7, 2015

Iguazu linnupark

Getter kirjutab:

Veel enne kui hakkame kirjutama oma viimastest elamustest Amazoonases, tahtsin ära märkida, et lisaks jänes Habitole, suurele kilpkonnale, "arara" hõikuvale papagoile ja ninakarude kambale saime Iguazus tutvuda ka erinevate lindudega. Kohe Brasiilia poolele mineva rahvuspargi sissepääsu juures asub nimelt ka linnupark. Enamus linde on seal puurides nagu loomaaias ikka ning ei pakkunud meile seega suuremat huvi, aga pea kaks tundi veetsime nendes suurtes puurides, kuhu külastajad saavad sisse minna ja linde lähemalt näha. Mulle avaldasid suurimat muljet kirevad tuukanid ja papagoid. Kuidas saab olla, et üks looduse poolt loodud elusolend on niiiii värviline ja nii täiuslikult ilus? Tuukanid olid täpselt nagu multikast! Linnud on seal inimestega harjunud ja mitte küll nii kodustatud, et neid katsuda saaks, aga saime neid umbes meetri kauguselt vaadelda ja nende elutegevust jälgida. Imeline!

Lisaks lindudele ja muidugi kirjeldamatule Iguazu joale avaldasid mulle veel muljet hommikusöögiks söödud ülimagusad melon, papaia ja apelsinid ning meie võõrustaja Fabio puuviljaaed, kus leidus ohtralt nii banaani, mango, papaia, mandariini kui ka meile veel tundmatute viljade puid ja igasugu taimi, mida ta suure õhinaga tutvustas. Mitte väiksema õhinaga ei hõõrunud me oma käppasid seal leiduva loodusliku sääsetõrje ehk vängelt sidrunilõhnalise lõikeheinaga, mis jäi kriimudena mitmeks päevaks meenutama, et päris kõike ei tasu ka järele proovida. 

Fabio muide teadis ka küsida kas Estonia on see "Santa Claus land" või vähemalt asub selle lähedal :) 

Kes samuti plaanib sinnakanti minna ja murrab pead kas juga peaks külastama Brasiilia või Argentiina poolelt - meie jäime oma Brasiilia-poolse külastusega igatahes väga rahule ja ei usu, et teiselt poolelt midagi teistsugust oleks saanud kogeda. Kui aga on kindel tahtmine juga mõlema külje pealt näha, siis selleks tuleks kindlasti varuda kaks päeva. Ja kui ma saaksin uuesti sama reisi planeerida, siis jätaksin ühe lisapäeva selleks, et lihtsalt pikemalt Pousada del Flores aias hommikukohvi nautida, Fabioga lobiseda ja ehk ka üle piiri piiluda ja uurida miks kõigist ikka ilusatest ja puhtusest läikivatest autodest olid sealkandis kõige ilusamad autod alati Paraguay numbrimärkidega ja kuidas üleüldse kolm kõrvuti asuvat linna, üks Brasiilia, üks Argentiina ja üks Paraguay pinnal, teineteisest erinevad.

No comments:

Post a Comment