Tegelane Iguassu rahvuspargis

Tegelane Iguassu rahvuspargis

Tuesday, November 22, 2011

Kolumbia/Colombia

Hola amigos!
Kaks blonbi on j2lle reisile l2inud ning seekordseks sihtkohaks on 2revust kuid samas ka p6nevust tekitav Kolumbia.

11,5 tunnine lennureis l2ks Frankfurdist pealinna Bogotasse h2sti kui mitte arvestada surnud jalgu ja valutavaid liigeseid. Minu ees istus ka yks vahva tumedanahaline "pidzaamas" mees, kes kogu aeg oma k2si yle tooli minu tv ette sirutas ja siis nii muuseas need sinna rippu unustas...mul oli hirmus tahtmine ta s6rmed vahepeal oma vee topsi pista, et talle m6ista anda oma olemasolust taga reas ning et mind huvitab v2ga mu teleka vaatamine ilma tema pruunide s6rmedeta :D

Lennukis sai l2bi sirvitud ka enamus Lonely Planetist mis keelas k6iki asju teha ja kuhugi Bogotas minna ehk siis imeline tunne reisi alguseks;)

Kohvreid oodates nuusutati meid yle ning minu turvakontrolli mees suutis mulle juba roheliste silmade kohta komplimente teha ja veel miljon kysimust esitada, mida ta tegi juba minu arust enda l6bustamiseks....samas oli see p2ris naljakas, kuidas tema oma vigases inglise keeles r22kis ja mina muudkui "si si ' tasin ja crazias" ytlesin.

Kohe oli vaja ka raha vahetada...hmm kuhu minna...kysime infolaadsest lauast (saabuvate lendude ruum oli v2ga v2ike ja k6le)...mehike viipab oma selja taha ja lausub, et see on parim koht kus lennujaamas vahetada...see n2gi v2lja selline nagu Eestis kunagi vanaaegne rongi ootesaalis olev piletimyygi putka millel puudus igasugune info igasugu kursside kohta. Andsin raha ja t2di kurja n2oga hakkas pabereid t2itma ...meil tuli anda infot kust tuleme , kuhu l2hme, kus on hotell ja lisaks veel minu esimene s6rmej2lg...mille ma osavalt tindi sisse kastetuna paberil olevale ruudukesse vajutasin....nyyd alles sain raha + rahat2hed m2rgistati eraldi templitega...t6en2oliselt selleks kui kuskil mingi jama sisse peaksin sattuma saadakse tuvastada kellelt rahad p2rinevad.

Seisame hetke n6utu n2oga tuletades meelde, kus meile hotellist tulnud auto peaks ootama ja siis vaatame v2lja...suur rahvamass sadade erinevate loosungite, lippude ja nimedega sumisemas vihmases Bogotas oodates 2revusega iga ukse lahti minekut.
Syda pisut pekslemas tunneme, kuidas k6ik need silmapaarid hetkeks meile langesid...silmitseme pisut neid "l6busaid hulle" ning paari sekundi p2rast massist leiame endile tuttava nime. Autosse k6ndides juba j6utakse meile vilistada... "soe maa" annab endast tunda:D
Lennujaama l2histel meenutab linna t6elist suurlinna oma suurte majade ja eriti yhe toretseva k6rghoonega, mille fassaad muutis v2rve...pidi olema yhe arhitekti uus ja innovaatiline saavutus.

Vanalinna oma hotelli/hostelisse saabudes ning pisut ringi vaadates j6uame maja ees kiirelt otsusele, et praegu ei t6sta me oma jalga kuskile peale toa...t2navad tunduvad t6eliselt hirmutavad. Enamus t2navad on pimedad, p2evastest toimingiutest prygi vedeleb ning nende ymber tuulavad juba ilmselt kolmanda ringi mehed....autos s6ites v6is n2ha yksikutes kohtades nooremapoolseid inimesi ja v2ga palju gr2fiteid....praegu on tunne, et me oleme t2ielikus getos ;)
Hotellis ootas ka v2ike yllatus...kuidagi moodi oli yle reserveeritud ning meile anti esimesel korrusel selline pisut nalja tuba samas v2limus on ok ja lubati 10% alla v6tta. Mis seal ikka v2hemalt on seiff toas :D

No comments:

Post a Comment